MVO

Mens en milieu

OHCB is betrokken bij mens en milieu. Enerzijds luisteren wij naar onze klanten, anderzijds waarderen wij onze medewerk(st)ers. Wij zien het als onze plicht om duurzaam te werken. Onze generatie heeft immers de plicht om de aarde ook voor volgende generaties schoon en leefbaar te houden. Daar waar mogelijk gebruiken wij milieuvriendelijke materialen en middelen. Mede hierdoor zijn wij niet altijd de goedkoopste, maar wij staan wel voor onze principes. Op basis van deze propositie selecteren wij ook onze leveranciers. Uiteindelijk dienen People (welzijn), Planet (milieu) en Profit (markt) op een verantwoorde manier in balans te zijn. U kunt vertrouwen op een juiste prijs/kwaliteitverhouding.

MVO is voor ons geen trendy modewoord, maar een dynamisch proces. Wij maken onze duurzaamheidsinspanningen graag concreet, meetbaar en inzichtelijk. Samen met onze partners en personeel zijn we continu op zoek naar het optimaliseren van onze dienstverlening. Goede ideeën van medewerkers die een bijdrage leveren aan verduurzaming worden door ons beloond.

Hebt u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem s.v.p. contact met ons op: 033-299 04 05. Wij houden van persoonlijk contact, maar u kunt ook gebruikmaken van het contactformulier.

Abba Child Care

Binnen MVO is OHCB Schoonmaakdiensten ook op sociaal vlak betrokken en actief in India. Dit doen wij via de Stichting Abba Child Care. Abba Child Care International is ontstaan ​​uit een passie om iets te doen voor de 148 miljoen weeskinderen die er wereldwijd zijn. Deze passie heeft ons geïnspireerd om ons eerste kinderhuis te bouwen in India, in de deelstaat Andhra Pradesh. We noemen het geen weeshuis, omdat we niet willen benadrukken dat onze kinderen wezen zijn. In plaats daarvan hebben we besloten om het ‘Abba Children Home‘ noemen, Abba is het Hebreeuwse woord voor papa, en we willen juist dat deze vaderloze kinderen de liefde van een vader en moeder krijgen, net zoals uw en mijn kinderen dat krijgen. In september 2010 is ons eerste kinderhuis officieel geopend en zijn de kinderen verhuisd naar hun nieuwe woonplek. Kijk op de website om een indruk te krijgen van de vele projecten welke afgelopen jaren gestart zijn https://www.abbachildcare.org/. Henk-Jan Bos (eigenaar OHCB) is reeds meerdere keren bij de projecten geweest en zal ook, bij leven en welzijn, in januari 2019, weer een projectreis naar India ondernemen.

Stichting Ehop

Het is u ongetwijfeld opgevallen dat OHCB een Christelijke identiteit heeft. Stichting European House Of Prayer (EHOP) heeft als doel God te behagen met onafgebroken gebed en aanbidding. In ons eigen leven hebben wij zo vaak mogen ervaren dat God een verlossende liefde heeft voor ieder mens. Hoewel wij ons realiseren dat geloof voor sommigen een gevoelig onderwerp kan zijn, zeker in de zakenwereld, willen wij in ons dagelijkse werk wel getuigen van Zijn grote liefde voor ons.

Dit weerklinkt in onze werkwijze en de manier waarop onze medewerkers in het leven staan. EHOP wordt financieel en praktische ondersteunt door OHCB. www.ehop.eu/nl

Stichting de Adelaar

OHCB ondersteunt al vele jaren Stichting De Adelaar uit Bunschoten-Spakenburg. Deze stichting heeft een aansprekend credo, namelijk ‘geef samen’. Op onze beurt geven wij graag iets extra’s ter ondersteuning van Christelijke zendelingen in binnen- en buitenland. Ook dragen wij de zwakkeren in onze samenleving een warm hart toe en indien mogelijk bieden wij hen nieuwe kansen. Iedereen is immers van de wereld en de wereld is van iedereen. Via Stichting de Adelaar worden projecten in Zweden, Cyprus, Peru en India ondersteund.